Doğal Güzellik: Jojoba Yağı

Son dönemlerde kozmetik ürünlerde jojoba yağını sıklıkla duyar olduk. Saç ve cilt bakımında kullanılan jojoba yağı kadınların vazgeçilmez yağlarından. Her ne kadar kozmetiğe yönelip doğal yolları unutsak da bu durum son dönemlerde tersine dönmeye başladı.

Kadınlar artık kozmetik ürünlerin yanı sıra doğal ürünlerden kendilerine kürler hazırlayıp evde bakımlarını yapıyorlar.

İşte bu bakımlarda en çok kullanılan jojoba yağının faydaları:

Saça Faydaları

Saçlara sağlıklı görünüm ve parlaklık kazandırıyor. Sadece birkaç damla uygulama yeterli olacaktır. Saçtaki doğal nemi korumaya yardımcı oluyor, kimyasalların sebep olduğu aşınmayı azaltıyor. Saç diplerine veya tüm saça uygulanabilir. Kuru saçları nemlendiriyor, sağlığına kavuşturuyor. Ayrıca saçların uzamasında etken.

Cildinize Faydaları

Doğal kozmetik ürünlerinin içeriğinde sıkça rastlanan jojoba yağı cilt nemlendirmede de oldukça etkili. Kırışıklık, akne, selülit gibi cilt problemlerinin tedavisine yardımcı oluyor, cildi sağlıklı hale getiriyor.

Cildin yağ oranını dengeliyor. Kışın kuruyan ciltler için en uygun doğal çözüm. Antibakteriyel olduğundan cilt üzerindeki bakteriyel problemlerin giderilmesinde rol oynuyor. Antienflamatuar (iltihaplanma karşıtı) özelliği, güneş yanıkları ve diğer yanık hissi veren olaylarda rahatlatıcı görevi görüyor.

Vücuda Yararları

Yağlı bir his vermediği için vücutta nemlendirici olarak çok rahat kullanılabilir. Tırnaklarda kütiküllerin (ölü deriler) düzelmesinde, traştan sonra yumuşatıcı olarak, el / ayak çatlaklarında olumlu etkisi var.

Henüz yorum yapılmamış

Bir Cevap Yazın

Cesur, Yaratıcı, Girişimci Kadınların bilmesi gereken her şey.

Bizi Takip Et

İletişim

işBİLENKADIN'a Ulaşmak Çok Kolay.

editor@isbilenkadin.com

Reklam

işBİLENKADIN'a Reklam Verebilirsiniz.

reklam@isbilenkadin.com